Monday, May 6, 2013

"Berserk. Kuldajastu-Kolmas film. Laskumine"/"Berserk: Ohgon jidai hen 3 – Kôrin"

Riik: Jaapan

Aasta: 2013

Režissöör: Toshiyuki Kubooka

Peaks eksisteerima mingi eraldi žanrimääratlus-pseudokeskaegne mõõduka fantastilise elemendiga võimuvõitluse kirjeldamisele keskendunud vägivaldne ja naturalistlik fantasy. Lisaks näiteks Martini ja Abercrombie'i romaanidele kuuluks sellesse žanri ka "Berserki" täispikkade animete triloogia. Triloogia põhineb omakorda mulle tundmatul mangasarjal... See-eest olen näinud animesarja, mille sündmused kattuvad käesoleva triloogia omadega.

"Berserki" tegevus toimub pseudokeskaegses Euroopas, mis jaapanlaste nägemuses küll väga meile tuntud Euroopat ei meenuta, seda nii imelike riiginimede (Midland), tegelaste käitumise kui ka õhustiku poolest-lahinguväljadel toimuv leiaks justkui aset kunagi keskaja lõpul, aristokraatide lossides ja ballistseenidel on aga tunda 17.-18. sajandi õhustikku. Peategelaseks on vägilasekasvu- ja jõuga palgasõdur Gats (animesarjas oli ta nimeks Gatsu), kes vangistatakse Kotkaste Salga nimelise palgasõdurite rühma poolt ja sunnitakse nendega ühinema. Erinevalt vabadust ja sõltumatust armastavast Gatsist on Kotkaste Salga juhil Griffithil hoopis suuremad ambitsioonid ning plaanid, mis vähemalt esialgu näivad ka teoks saavat...

Neile, kes õnnelikke lõppe armastavad ja verd ning julmust kardavad, käesolevat triloogiat vaadata ei soovitaks. Siiski on tegu ühe hea asjaga... mis kahjuks jääb poolikuks, ehkki mitte nii segadusttekitaval moel, kui samanimeline animesari. Loodetavasti jätkatakse manga edasiste osade ekraniseerimist ja lugu leiab järje ka kinolinal.

No comments:

Post a Comment